Ce sunt protezele dentare mobile?

Protezele dentare mobile înlocuiesc unul sau mai mulți dinți lipsă din arcada dentară. Sunt proiectate pentru a fi ușor îndepărtate și puse la loc de către utilizator pentru curățare și întreținere. Acestea sunt alcătuite dintr-un cadru metalic care susține dinții protetici, din acril sau porțelan și pot fi totale sau parțiale.

Îngrijire și întreținere

Pentru a preveni bolile gingiilor și cariile dinților rămași, proteza trebuie îndepărtată zilnic, curățată cu o perie moale și apoi pentru a îndepărta orice particulă de alimente și bacterii, trebuie înmuiată în soluție de spălare pentru proteze.

Protezele dentare nu trebuie depozitate într-un recipient cu apă, deoarece acest lucru favorizează proliferarea bacteriilor și ciupercilor. După scoaterea și curățarea protezei, trebuie depozitată într-un recipient uscat.

De asemenea, este de remarcat faptul că proteza dentară nu trebuie purtată tot timpul - trebuie îndepărtată, timp de aproximativ 8 ore în fiecare zi. Datorită acestui lucru, se va prelungi semnificativ durata de viață a protezei și gingiile vor beneficia de un repaus.

Îndepărtarea calcarului acumulat

Protezele dentare, ca si dinții naturali, tind să acumuleze tartru pe suprafața lor. Acesta trebuie îndepărtat cu un aparat de curățat cu ultrasunete sau la dentist.

Guma de mestecat, bomboanele tari și alimentele lipicioase sau dure trebuie evitate, deoarece pot deteriora protezele dentare mobile.

Îngrijirea include vizite regulate la dentist pentru a monitoriza potrivirea și funcționarea protezei și pentru a detecta din timp potențialele probleme. De asemenea, medicul dentist poate recomanda ajustări sau reparații dacă este necesar.

LACALUT®
FIX MINT

cremă adezivă
pentru proteze

LACALUT® FIX NEUTRAL

cremă adezivă pentru proteze

LACALUT® FIX NEUTRAL este o cremă adezivă pentru proteze totale și parțiale. Cremă adezivă protejează gingiile și oferă o aderență extra puternică pentru un confort de lungă durată. Datorită efectului de sigilare, crema adezivă protejează gingiile de presiunea, fricțiunea și iritarea pielii care pot fi cauzate de purtarea protezelor dentare.

  • Aderență foarte puternică
  • Protecție împotriva pătrunderii resturilor de mâncare
  • Protecție gingivală

Utilizare

Crema adezivă se aplică pe proteza curățată și uscată, în puncte sau benzi subțiri, nu prea aproape de marginea acesteia. Se aplică proteza dentară în gură, se apasă ferm timp de câteva secunde pentru fixare. Nu se consumă alimente și lichide timp de 4-5 minute.

Închideți bine tubul după utilizare. Nu aplicați crema adezivă direct în gură.

Media